Branchegroep voor grootverspaners

Dutch Heavy Machining Association

Zware bewerkingstechnieken in grote afmetingen

Heavy Machining is een aparte tak van sport binnen de verspaning. Bestaansrecht in de veranderende markten is er voor ons soort bedrijven zeker, maar alleen als je toegevoegde waarde kunt leveren in de keten. Wij zijn altijd onderdeel van een proces waar een totaalproduct uit moet voortvloeien. Daar is hoge kwaliteit in alle dimensies voor nodig. Niet alleen de producten moeten goed zijn, maar ook de dienstverlening, de informatieoverdracht en de keuringen die verricht moeten worden; alles moet kloppen.

De markt moet goed, snel en betaalbaar worden bediend. Specialisme is daarom essentieel, een klantwens mag geen complete verrassing zijn. Het is een kapitaalintensieve business, dus er is weinig ruimte voor experimenten.

De bedrijven binnen de grootverspaning en de DHMA zijn niet ingericht om grote aantallen van hetzelfde product van de band te laten rollen. Wij excelleren als het gaat om het realiseren van complexe designs; onderdelen voor o.a. de semi conductor, de machinebouw, defensie of de papierindustrie.

Over DHMA

Nederlands vakmanschap, internationale slagkracht

Nederlands vakmanschap, internationale slagkracht Als bedrijfstak zijn wij wellicht wat bescheiden maar internationaal zit in ons DNA! Wij zijn vaak onderdeel van een proces en worden daarom ook vaak gevraagd om onze werkstukken al assemblage klaar aan te leveren. Wij leveren onze producten / diensten voor 50% of meer aan o.a. Scandinavië, Duitsland, Frankrijk of België en vanuit daar gaat het de hele wereld over.

Geen enkel Nederlands DHMA bedrijf heeft hetzelfde profiel. Wij kunnen zowel bestaande producten machinaal bewerken maar ook producten maken vanaf een ontwerp / tekening. De verschillen zitten in het machinepark, de sectoren waarvoor wij werkzaam zijn en de afmetingen van de diverse bewerkingsmogelijkheden, zoals draaien, frezen, slijpen, diepgatboren, lassen of monteren. Ieder specialisme draagt bij een een grandioos eindproduct. Zelfs als de bedrijven binnen de DHMA dezelfde machines hebben, dan is de specialisatie qua toepassing en output anders. Dat ligt aan de branchekeuzes die zijn gemaakt. Het ene bedrijf is meer de defensiekant opgegaan, de andere de maritieme of de semi conductor. Het is echt van belang dat je als bedrijf kennis hebt van het product dat je moet maken en van de omstandigheden waaronder het gebruikt gaat worden.

Competentiematrix

Hieronder ziet u in een handig overzicht alle DHMA leden en voor welke specialisaties u bij hen terecht kunt.

DHMA COMPETENTIEMATRIX september 2022

De meeste bedrijven bieden ook CAD CAM ondersteuning en hebben de beschikking over een 3D meetmachine

PASSIE VOOR GROOT EN ZWAAR

Waar kan de DHMA u mee helpen?

Dutch Heavy Machining Association

Branchemanager Claudia Willems zal ervoor zorgen dat uw vraag snel beantwoord wordt.